+359886763129 bagatur@abv.bg

Начало

КАКВО Е БАГАТУР ?

Багатур е организация, посветена на възстановяване и популяризиране на ценностите и културата на прабългарите. Чрез обучения, образователни събития и развлекателни активности, БагаТур предлага възможност на хората да се потопят в древния свят на предците ни. От фехтовки и ездови умения до обичаи и интерактивни уроци по история, БагаТур представя път към идентичността и обединение на българския народ, съчетавайки образование и забавление за всички възрасти.

КАКВО КАЗВАТ ХОРАТА ЗА НАС

5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
Място като в приказка. Най-слънчевите хора ще ви научат да стреляте с лък, да яздите, да се биете с меч… С удоволствие ще ви разкажат истории от времето на Хан Кубрат и ще ви запознаят и покажат оръжията от онова далечно време. Препоръчвам горещо!
Свилен Павлов
5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
Изключително интересен комплекс, нещо което няма къде другаде да видите. Независимо дали искате да се докоснете до старите български обичаи, да яздите кон, да стреляте с лък или да разберете повече как са живяли прабългарите, това е необикновено място, където историята оживява.
Поли Петрова
5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
Чудесна база за спорт и забавление. Единственият център у нас, където освен конна езда, може да се практикува стрелба с лък, бойни спортове, работа с бич и още много други интересни неща. Центърът и изключително подходящ за празнуване на партита.
Надя Йорданова

ЗАЩО В БАГАТУР?

Ние вярваме, че човек трябва да познава миналото за да знае от къде е тръгнал, само по този начин той ще знае накъде се е запътил.

Познавайки силата на предците си и това за какво са живяли те ние може да се противопоставим на предизвикателствата на съвремието. Имайки цел и виждайки пътя пред себе си ние ставаме по-силни като индивидуални личности, както и цялостно като нация.

БагаТур съществува заради това – ние предоставяме преживяване, което ни напомня историята и ни вдъхновява за бъдещето ни.

ЗАЩО ДА ПРЕЖИВЕЯ БАГАТУР ?

Връщане в миналото

Багатур предлага нещо повече от забавление – ние ви връщаме към миналото в едно напълно различно преживяване. Такова, което надминава всичко познато в съвременния свят и ви дава възможност да бъдете част от историята, а не просто да я четете.

Научи повече
Сила

Преживейте Багатур и усетете силата на прабългарските бойни умения. От стрелбата с традиционен лък, през историческата фехтовка до зрелищни демонстрации на старинна езда, ние ви предоставяме пътека към развиване на физическата и духовната сила.

Научи повече
Идентичност

„Облечете прабългарските дрехи“ реално с реквизите с които разполагаме в Аул БагаТур или само мислено, изживейте обичаите и влезте във вълнуващия свят на нашите предци, което ще ви помогне да откриете идентичността на предците ни.

Научи повече

КАКВО МОЖЕШ ДА ПРАВИШ В АУЛ БАГАТУР ?

Площадка за езда

Площадка за историческа фехтовка

Площадка бойни умения и фитнес

площадка за въртене на бич

площадка за стрелба с лък

работилница за украшения

работилница за глина

ковачница

За кого е БагаТур?

За деца

Аул БагаТур предлага незабравими образователни приключения за деца. Родители и учители споделят, че след посещение, децата са много по-вдъхновени да учат и откриват историята ни.

За възрастни

От исторически възстановки до занаяти и бойни умения, възрастните участници ще се насладят на обогатяващ опит, който не само ще ги възвърне във времето, но и ще ги вдъхнови за нови предизвикателства.

За групи

БагаТур предлага идеалната възможност за групови събития, като компании, училища или семейни празници и детски рожденни дни. Участници споделят, че преживяването ги сближава и обединява.