Айде Холан Брей

Тази инициатива, цели да пресъздаде герои, събития, предания и легенди от хайдушките времена, като обект вдъхновение и да ги популяризира по атрактивен начин създавайки музикален видеоклип – балада.

Вълкашините

Дългогодишната работа в посока за изработване на специфична линия – кръстоска на северни шпицови кучета с техния прародител – вълк. Целта е да се получи местен вариатет куче със универсализирани психофизически данни – ръст, сила, сетивност, издръжливост, добри ловни качества, стражеви наклонности, вирусогенна и паразитологична резистентност.

Историята оживява

В сърцето на Стара Загора (парк аязмото) е центърът на Багатурите. Там по атрактивен начин, за посетители и гости организираме възстановка на някои от народните празници. Инициативата засяга най-вече онези тях, които считаме, че са наследили празнично обредната система още от древните времена. Празникът на коня, на мечката, на овчаря, вълчите празници и т.н.

Кентур – продуцентска къща

Това е системата ни за изработка на видео-предавания и филми и всичко свързано с представянето на динамичен образ на дейностите ни. Продуцентската къща е създала множество филми и предавания, но два от най-големите проекти са “Ехо от шаманския тъпан”  “Кентур – филми за екологията и дивеча в България”

Пътят на Меча Бага-Тур

 Замисълът на тази инициатива включва приказната първопоява и пътя през времената и пространствата на един символен меч – Мечът БАГАТУР. Неговата история е описана в приключенският роман – трилогия “Пътят на меча”, като до момента са излезнали първите две книги “Мечът на сътворението” и “Мечът на силата”

Издателство БагаТур

Издателство “Багатур” е насочено изцяло към предпечат, подготовка и издаване на хартиен носител на всички материали свързани с проучванията и дейността на организацията, всички книги, стихосбирки, постери и други се изработват от нас.