+359886763129 bagatur@abv.bg

Детето ви ще ви благодари за този рожден ден!

Празнувайте рожденния ден на вашето дете в комплексът на Багатур! Обещаваме ви, че никога няма да забрави това преживяване.

4.8/5

(базирано на 290+ ревюта от Google и Facebook)

Над 5000 души ни се довериха!

Защо парти в Багатур

Екстремни забавления

В Багатур децата ще могат да яздят кон или пони, да стрелят с лък, да се фехтовате групово и още много други забавления. Разполагаме с над 10 арени за различен тип забавления.

 

Завръщане в древността

Комплексът на Багатур е най-автентичната възстановка на прабългарски временен град. От юрта, през манеж за езда, та чак до прабългарска оръжейна – гарантираме, че преживяването ще се превърне в най-атрактивния урок по история, на който децата ви някога са били.

 

Специална програма за рожденни дни

Програмата ни е направена така че детето ви да бъде главния герой в историческия разказ, пълен с герои и змейове. От посрещането та чак до самия край, гарантираме, че ще забравите в кой век сте.

 

Какво казват нашите посетители:

Свилен Павлов

от Google

Място като в приказка. Най-слънчевите хора ще ви научат да стреляте с лък, да яздите, да се биете с меч… С удоволствие ще ви разкажат истории от времето на Хан Кубрат и ще ви запознаят и покажат оръжията от онова далечно време. Препоръчвам горещо!

Поли Петрова

от Google

Изключително интересен комплекс, нещо което няма къде другаде да видите. Независимо дали искате да се докоснете до старите български обичаи, да яздите кон, да стреляте с лък или да разберете повече как са живяли прабългарите, това е необикновено място, където историята оживява.

Надя Йорданова

от Google

Чудесна база за спорт и забавление. Единственият център у нас, където освен конна езда, може да се практикува стрелба с лък, бойни спортове, работа с бич и още много други интересни неща. Центърът и изключително подходящ за празнуване на партита.

1.500+

ДОВОЛНИ КЛИЕНТИ

Част от нашите активности

Често задавани въпроси

Как протича ?

Цялото забавление преминава през редица физически самостоятелни или групови предизвикателства. По телефона заедно ще обсъдим колко екстремeн желаете да бъде тиймбилдингът ви кои активности да включва.

 

Ще има ли храна и напитки?

Не осигуряваме храна и напитки, но вие сте свободни да донесете какво пожелаете. С радост ще ви предоставим нашата  трапезария, където да празнувате заедно.

 

Има ли транспорт ?

Не разполагаме с транспорт, но имаме достатъчно безплатни паркоместа, така че да не мислите къде ще паркирате около парка.

Колко продължава?

Имаме различни опции за дължината на преживяването ви – то може да бъде от няколко часа до целодневно преживяване. Заявете безплатно обаждане и нека ви разкажем.

 

Колко човека можем да бъдем?

Няма ограничение на броят хора. Колкото повече сте, толкова по-забавно ще бъде.

 

Колко струва?

Цената варира в зависимост от броят хора и активностите, които ще бъдат част от вашето тиймбидлинг ви. Цените започват от 25 лева на човек.

 

Какво значи думата Багатур?

Думата “багатур” означава тежко въоръжен елитен войник от прабългарската армия. Багатурите били тези на първа линия, които ръководили останалите в битка. Багатурите също така се славели като много смели и мъжествени хора, както и невероятни майстори в изработването на оръжия. Багатурите обаче не били просто военни, но и лидери в обществото, с морал и ценности.

 

За Аула

Изграден в старинен стил като възстановка на прабългарско временно укрепление – тренировъчни полигони, манеж за езда, историческа експозиционна част, тематични кътове, тронна зала и юрти, комплексът е зрелищна арена, на която си дават среща миналото и настоящето, старите традиции и новото поколение. Вдъхновен от висшите духовни достижения на прабългарите, вече трета година там се провеждат занимания по езда, стрелба с лък, историческа фехтовка, бойни умения, пресъздаване на древни обичаи, занаяти и много други.

Нашата история

Мисията ни е да подпомагаме изграждането на дисциплинирано, силно и образовано общество, следвайки примера на предците ни. 

Организацията Багатур е основана през 2002г. През 2015 създадохме първият възстановен аул (укрепен град) в България, който можем да наречем дом. 

ДНЕС имаме повече от 1000 посетителя всеки месец, участвали сме в над 50 фестивала, 5 филма и имаме над 20 000 последователя в социалните мрежи.